De kapotte stoel bij het levenloze lichaam van Nathalie Weinreder

DSC_0040Hoe de politie het onderzoek start:

Als op zondag 12 december 2010 het levenloze lichaam van Nathalie weinreder word gevonden start direct het politie onderzoek. Getuigen worden gehoord, er word een buurtonderzoek gestart en er word een team opgesteld voor deze moordzaak die het Tarana team word genoemd. Er worden foto’s gemaakt van de plaats delict en er komt een GGD arts die van een afstandje “even” komt kijken zonder ook maar een bodycheck te doen. Het is zijn eerste keer dat hij te maken krijgt met een geweldsdelict en, zo verklaart hij, “ik ben niet dichter dan 1 meter van het slachtoffer geweest“, vervolgens vertrekt hij dan weer. Deze verklaring heeft hij afgelegd bij de Rechter commissaris op 9 februari 2012. Pas nadat het slachtoffer erg laat in de avond naar het MST in Enschede word gebracht doet deze GGD arts daar de eerste schouw op maandag 00.10 uur. Dat hier al veel dingen mis gaan zullen wij later in een ander artikel bespreken.

DE STOEL:

Het slachtoffer ligt op haar rug en de omgeving rondom het levenloze lichaam van Nathalie is ernstig verstoord. Zo is er te zien dat er een kapotte stoel direct boven haar levenloze lichaam ligt. Een stoel die hoogst waarschijnlijk bij de pc van haar gestaan heeft en waarvan je mag aannemen dat die betrokken is bij de gewelddadige dood van het slachtoffer. Die stoel word wel in beslag genomen, maar daar word totaal niet over gerept in de vele rechtszitting die er volgen. Het Nederlands Forensisch instituut doet veel onderzoek naar aangeleverde stukken, maar in geen enkel rapport word er ook maar met 1 woord gerept over de stoel die op nog geen armlengte van het slachtoffer lag. Men mag zich afvragen waarom deze stoel niet direct en met hoge prioriteit is onderzocht, vooral als men ziet dat het slachtoffer een enorme bloeduitstorting heeft op haar voorhoofd. Later stelt het International Forenic Services (IFS) ook, dat ze niet begrijpen dat de stoel geen voorrang heeft gekregen en dat de sokken van het slachtoffer prioriteit kreeg, terwijl het slachtoffer aangekleed en met laarzen aangetroffen is op de plaats delict.

De verdediging vraagt op aandringen van de tante van Dennis dit onafhankelijke onderzoek aan in 2012, nadat de tante van Dennis dit eerst met hem heeft overlegd en hem gewezen heeft op het belang van een onderzoek naar deze  delict gerelateerde stoel. Dennis zegt zonder ook maar een (1) moment te aarzelen, doe dat maar tante en heeft de advocate op de hoogte gebracht dat hij dit onderzoek ook wilde. De advocate wees ons er nog op dat het wel heel gevaarlijk spel was om de stoel te laten onderzoeken, want er kon dan in het ongunstigste geval meer belastende bewijzen richting Dennis uitkomen. Ondanks de waarschuwing is door Dennis en de tante van hem toch een onafhankelijk onderzoek aangevraagd naar de kapotte stoel.

Hieronder zullen wij delen van de verschillende rapporten laten zien met betrekking tot de kapotte stoel en de scenario’s waaronder die stoel betrokken kan zijn bij dit delict. In die rapporten staat meer dan alleen het onderzoek naar de kapotte stoel, daarom hebben we ervoor gekozen om delen zwart te maken die niets met de stoel te maken hebben, maar laten we wel een opmerkelijkheid zien die door het IFS opgemerkt word bij de beschrijving van een scenario hoe de stoel betrokken is bij het delict. Voor deskundigen zijn de hele rapporten op te vragen, want om de lezer niet extra te shockeren of af te leiden van de conclusies die gedaan zijn door het IFS, hebben we niet alleen delict foto’s zwart gemaakt, maar ook onderzoeken die los staan van dit artikel. De bevindingen van de rest van de onderzoeken die nu zwart zijn, worden in aparte artikels worden besproken. Er is ook gekozen om niet de tabellen toe te voegen, maar wel de eindconclusie van het onderzoek aan de stoel om de leesbaarheid te bevorderen.

 

Hieronder het scenario hoe de stoel betrokken kan zijn met het delict dat staat in het rapport van 11 juni 2012.

NOTE: Klik op de afbeelding, dan opent het zich in een nieuw venster. Daar kan je het eventueel ook nog vergroten door daar ook op de afbeelding te klikken, dan word het groter en leesbaarder.

img357 rapport 11 juni 2012Je kan jezelf afvragen wat die rechthoekige wond veroorzaakt zou kunnen hebben op het achterhoofd van het slachtoffer, want hier zijn wel uitspraken over gedaan, maar is verder nooit onderzocht en blijven wij ons afvragen waarom niet ? Als het waar is wat hierover gesteld word, dan kan dit aantoonbaar als ontlastend voor Dennis gezien worden.

img358 rapport 11 juni 2012

img359 rapport 11 juni 2012

img360 rapport 11 juni 2012

img361 rapport 11 juni 2012 - kopie

img362 rapport 11 juni 2012

img363 rapport 11 juni 2012

img364 rapport 11 juni 2012

img365 rapport 11 juni 2012 - kopie

img366 rapport 11 juni 2012In een later rapport word vast gesteld dat de rood/bruine vlekken op de legging van het slachtoffer geen bloed is, maar verkleuringen in de legging. Tevens word in een later rapport het tijdstip van overlijden nauwkeuriger vast gesteld.

Enkele dagen later, op 14 juni 2012 komt er een enorm uitgebreid rapport waarin ook de omstandigheden beschreven word hoe het slachtoffer is aangetroffen, ook hierin word de kapotte stoel ook meegenomen. Lees hoe het IFS zich afvraagt waarom de stoel niet  gelijk is onderzocht door het NFI.

img337 rapport 14 juni 2012 - kopie

Vervolgens word er een eind rapport opgemaakt op 4 november 2012 dat in twee delen word aangeleverd en waaronder ook de bevinding met betrekking tot de stoel staan. Ook hier kan men zelf lezen wat de conclusies zijn van het IFS zijn .

img341
Dit is dezelfde stoel die kapot gevonden is op de plaats delict. Vermoedelijk hebben ze voor de 3D scan een stoel genomen die rond de tafel van het slachtoffer stond.

img342 aanvullend rapport 4 nov 2012

img346

img348

img349 aanvullend rapport 4 nov 2012

Dan hier het laatste aanvullende rapport van de datum 4 november 2012 met betrekking tot het onderzoek aan de kapotte stoel die bij het slachtoffer lag.

img345 - rapport 4 nov 2012 img350  - rapport 4 nov 2012 img351  - rapport 4 nov 2012Als het slachtoffer, zoals gesteld word, geslagen is met de onderkant van de stoelpoot, dan blijft het opmerkelijk dat er van haar geen dna gevonden is op die plaats. Het IFS heeft wel gesteld dat het mogelijk is dat er Dna van het slachtoffer in de poreuze delen van de stoelpoot aanwezig kon zijn, maar dit is verder nooit onderzocht in het kader van waarheidsvinding. Dat er Dna op de stoel gevonden is van Dennis, dat is op zich niet zo veelzeggend, want we weten dat Dennis veelvuldig bij het slachtoffer op bezoek kwam. Sterker nog, Dennis heeft geholpen toen het slachtoffer een huisje voor haarzelf kreeg. In eerste instantie stonden er in haar huis andere stoelen, die later vervangen zijn door deze blauwe stoelen. Dit word ook weer ondersteund door een plaats delict foto die van haar schuur genomen is en waar een aantal rieten eetkamer stoelen staan._DSC2347
Ook hier heeft Dennis weer de waarheid gesproken, ondanks dat men op vele punten Dennis voor leugenaar uit maakt. Een aantal van die zogenaamde “leugens” zijn al bewezen als waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *